Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2007

Ο κ. Ζαχόπουλος και τα αδηφάγα ΜΜΕ

Η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του τέως γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου σίγουρα δε θα άφηνε ασυγκίνητα τα ΜΜΕ. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει οτιδήποτε χρειάζεται για να «πουλήσει»: τέως γενικός γραμματέας υπουργείου, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, «βουτάει» απ’ το μπαλκόνι της οικίας του στο Κολωνάκι μια μέρα μετά την παραίτηση – αποπομπή του. Παράλληλα, μια γυναίκα προσπαθεί να πουλήσει στα κανάλια κασέτα, η οποία (λέγεται ότι) θα έφερνε σε πολύ δυσχερή θέση τον κ. Ζαχόπουλο.

Φυσικά, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έμειναν στα όσα προαναφέραμε και είναι τα διασταυρωμένα στοιχεία του ρεπορτάζ. Αντιθέτως, οι φήμες και οι «δημοσιογραφικές πληροφορίες» ανάγονται για μια ακόμα φορά σε είδηση. Μυστηριώδεις γυναίκες, οσμή ροζ σκανδάλου, ίσως και οικονομικού, λένε ορισμένοι. Άλλοι «ειδικοί» τηλε-σχολιαστές υποστηρίζουν ότι «ο Ζαχόπουλος δεν άντεξε την απομάκρυνση του από το υπουργείο», «ο Καραμανλής ήταν ο Θεός του…».

Είναι πολύ πιθανόν στις παραπάνω εικασίες να υπάρχουν ψήγματα αληθείας. Πολλές φορές όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει πράγματι και φωτιά. Κι όταν βλέπουν τόσα σενάρια το φως της δημοσιότητας, στατιστικά κάποιο θα είναι λίγο έως πολύ αληθές. Ωστόσο, είναι εντελώς πέραν της λογικής, αλλά και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας η δημοσιοποίηση πληροφοριών οι οποίες όχι μόνο δεν είναι ελεγμένες, αλλά και –σε περίπτωση που τελικά δεν ισχύουν– σπιλώνουν ανθρώπους και υπολήψεις.

Όπως και να ‘χει το θέμα Ζαχόπουλου φαίνεται ότι έχει πολλές προεκτάσεις, πιθανόν και πολιτικές. Ωστόσο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να περιμένουμε την εξέλιξη των ερευνών της αστυνομίας. Όσο για τη δημοσιογραφική έρευνα είναι και αυτή χρήσιμη και απαραίτητη, αρκεί να μη στηρίζεται σε κουβέντες επιπέδου «καφενείου»…

Δ. Τζ.

6 σχόλια:

ritsmas είπε...

Εγω θα ευχηθώ χρονια πολλά και καλά. Τα άλλα θα τα συζητήσουμε μετά τις γιορτές όταν θαχει καταλαγιάσει ο κονιορτός.
ριτς

Unknown είπε...

Δυστυχώς ο κ Ζαχόπουλος είχε "χεσμένη" την φωλιά του. Γιατί έπρεπε να φτάσει δλδ μέχρι αυτό το σημείο; Τελικά η αξιοπρέπεια είναι το ύψιστο στοιχείο ενός ανθρώπου. Ο κ. Ζαχόπουλος προσπάθησ με μια κίνηση δειλίας να την αποκτήσει...
Μακάρι κι άλλοι πολιτικοί να μιμούνταν την κίνησή του(εννοώ να πέσουν από μπαλκόνι).

Καλές γιορτές φίλε δ.τζ. και εύχομαι να περάσεις όπως ακριβώς θέλεις.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Δεν ξέρω αν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας αυτού του ανθρώπου θα βγεί τίποτα στην φόρα.Θέλω να ελπίζω πως ναί.Πάντως σύμφωνα με πράγματα που πήραν τα δικά μου αυτάκια και αν ισχύουν φυσικά όσα έμαθα θα έχει μεγάλο πρόβλημα η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.
Εύχομαι απλά να γίνει καλά γιατί δεν θέλω το κακό κανενός ανθρώπου και για τα υπόλοιπα έχουμε χρόνο.
Καλές γιορτές αδερφέ μου.

Δ. Τζ. είπε...

@ritsmas: Χρόνια Πολλά ριτς μου. Έχεις δίκιο, όταν κατακαθίσει η σκόνη και ξεχωρίσουμε τις φήμες από τα γεγονότα, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση έχοντας επαρκή στοιχεία στη διάθεση μας.

@samael: Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό είναι τραγικό και αναρωτιέμαι τι μπορεί να οδηγήσει έναν πολιτικό άνδρα σε μια τέτοια απονενοημένη πράξη. Τις θερμότερες ευχές μου φίλε μου.

@νίκος: Καλές γιορτές και σε σένα Νίκο. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία του ανθρώπου και όλα τα άλλα έπονται. Πάντως είναι μια υπόθεση στην οποία πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια. Ίσως, αν αναρρώσει ο κ. Ζαχόπουλος να μπορέσει να φωτίσει μερικές άγνωστες πτυχές του ζητήματος. Τώρα για το αν η υπόθεση βλάψει την κυβέρνηση και σε ποιο βαθμό μένει να φανεί...

Giannis Kafatos είπε...

Χρόνια πολλά και καλά, πέρασα για ευχές! Να είσαι καλά και να περνάς καλύτερα!
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Δ. Τζ. είπε...

Χρόνια Πολλά και σε σένα φίλε Γιάννη! Καλές γιορτές.